Herní historie 28. června 2024

Rozhovor se Zdeňkem Vodákem, autorem hry z pořadu Videostop

Po asi dvou měsíčním hledáním se nám zadařilo nejen získat kontakt na autora slavné hry z pořadu Videostop, ale také se nám povedlo s ním včera udělat rozhovor a DOKONCE od něj i získat kazetu (nebo přesněji dvě) se samotnou hrou na ZX Spectrum (kterou za nedlouho najdete buď v našem inventáři nebo na cs.speccy).

Samotný rozhovor má ale žel dvě hodiny a jeho přepis tedy bude nějakou dobu trvat. Chtěli bychom Vás touto cestou tedy i poprosit a zeptat se, jestli by náhodou někdo neměl zájem nám pomoci s přepisem těchto historických rozhovorů. Dlouhodobě totiž bojujeme s nedostatkem přepisovatelské síly, která žel nejde zcela nahradit jakoukoliv automatizací či AIčkem. Pokud by se našel nějaký zájemce, který by nám chtěl pomoci s naším archivářským a historiografickým úsilím, budeme rádi, když se nám ozve.

P.S.: Moc chceme poděkovat jednak Karlu Ondráčkovi, který nás dokopal a pomohl nám tento projekt nějak zplácat, panu Bezděkovi st., který nám dal jméno pana Vodáka a pak osobě, kterou nebudu jmenovat ale která nám dala na pana Vodáka kontakt.

(Foto od: Ruda Suchý)

Zdeněk Vodák